© Alle illustraties, teksten en andere inhoud teken en schrijf ik zelf: alles is auteursrechtelijk beschermd.

Dieren 🐱

Ach, dieren. Ik heb eindelijk door dat ik meer van de dieren dan van de mensen ben. Dieren zijn eerlijk, ze hebben geen verborgen agenda. Alle dieren die mijn leven hebben gedeeld hebben me liefde en vertrouwen gegeven dat me heeft getransformeerd. Hun geschonken liefde zit nog in me, ik draag hen met me mee de rest van mijn leven in.

Hommel

Hommel

De hommel, zulke leuke dieren vind ik dat. Je kunt het effect van hun vleugels ook voelen, het zijn net kleine ventilators. Ik vind het zo leuk om mijn hand onder ze te houden en dan de wind onder hun kleine vleugeltjes te voelen.

Eendjes

Eendjes

Eendjes. Met een salamander of zo. Ik weet niet wat het is maar het kwam uit mijn hoofd en moest erbij. Daar heb ik wel een handje van, soms verschijnt er opeens een wezen in een tekening.

Eentjes

Eentjes

En Eentjes 😂

Want dat moest natuurlijk! Ik moet hier zelf nog steeds om lachen, vooral omdat mensen het soms niet doorhebben. Ik leg het nu dus ook niet uit.

Paradijsvogel

Een paradijsvogel

Dit is er eentje uit de soort paradijsvogels. Prachtige dieren met indrukwekkend gedans in de baltstijd. Ze hebben mooie kleuren.

Hun veren werden gebruikt in de mode. Erg toch eigenlijk he?

Oropendola

Oropendola Baltimore

Dit is een telg uit de oropendola groep, deze is de 'Baltimore'.

De oropendola's zijn tropische vogels die er ook in veel kleuren zijn, en hun naam betekent 'gouden slinger': ze hebben meestal namelijk zo'n mooie gele, pardon, gouden, staart.

Kardinaalvogel

Een kardinaalvogel

Een kardinaalvogel. Omdat hij zo mooi rood is.

Het zou mooi zijn als we die hier in Nederland ook hadden, zo fleurig!

Okki

Mijn lieve Okki

Dit is mijn lieve, geweldige Okki. Helaas is hij overleden, maar hij was mijn rots in de branding. Als dingen heel erg waren kon ik lekker met mijn gezicht in zijn buik liggen. Als ik hem oppakte begon hij altijd enthousiast te spinnen, heel hard zelfs. Altijd. En dan liep ik met hem in mijn armen rond, zo heerlijk was dat. Ik mis hem nog altijd. En dat mag.

Petroica rodinogaster

Petroica Rodinogaster

Wat een schattige vogels zijn dit toch, en dan de kleur! Dit wil je toch in de tuin! Maar ja, ze komen voor in Australië. Hopelijk zijn er niet te veel dood gegaan in die verschrikkelijke branden, mijn hart bloedt echt als ik aan de dieren denk. Wat doen mensen de natuur toch aan.

Blauwe vogel

Een blauwe vogel

Deze is ook prachtig, zo mooi blauw he! En dan die oranje wang, zo mooi contrasterend. Oranje en blauw zijn complementaire kleuren: ze jagen elkaar op en maken elkaar sterker. Overigens geldt dat in de make-up ook: met een oranjere huidtint valt blauw extra op, blauwe ogen maak je feller met oranje tinten. Maar een oranjige huid kun je ook wat camoefleren met een iets blauwige foundation.

Moppie

Moppie

En hier is de kat van een van de cursisten. De kat woonde ooit bij mensen die er niet goed voor zorgden, ze kwam daarom telkens naar haar huis. Uiteindelijk sprak ze met de eigenaars af dat zij de kat over zou nemen. Na een paar jaar overleed ze, maar die laatste jaren was ze wel dolgelukkig met haar nieuwe huis.

Vuurvliegje

Een vuurvliegje

Ik heb nog nooit in mijn leven echte vuurvliegjes gezien. En ik las laatst in een artikel dat er op sommige plekken waar ze veel in Amerika voorkomen, veel minder zijn dus de kans dat ik er een zie zou kleiner kunnen zijn. Zo jammer.

De das

Een das

Wat een prachtige dieren zijn het toch. Mooi zwart wit, lekker groot en gezellig van vorm.

Ik heb ze hier maar samen gezet met een gezellige plant, deze staat op de bloemen en planten pagina.

Er kwam steeds meer bij, en ik ga de dassen ook in een ander ontwerp laten terugkomen.